Η Πολύ Τηλεόραση Βλάπτει Την Καρδιά

Νέα έρευνα έδειξε πως το να βλέπετε τηλεόραση η το να κάθεστε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή η άλλον συσκευών, όπως κονσόλες παιχνιδιών, μπορεί να βλάψει την καρδιά σας. Το συγκλονιστικό των αποτελεσμάτων αυτής της έρευνας είναι ότι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και αν κάποιος ασκείται τακτικά.

Ο καθιστικός τρόπος ζωή ευθύνεται κατά 39,5% για καρδιοπάθειες ενώ η παχυσαρκία ευθύνεται κατά 33,5%.

Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που περνάνε το λιγότερο τέσσερεις ώρες παίζοντας βίντεο παιχνίδια, βλέποντας τηλεόραση, η χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή τους για ψυχαγωγία είχαν διπλάσιο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα, εγκεφαλικά και άλλα καρδιαγγειακές παθήσεις σε σύγκριση με όσους ξοδεύανε κάτω από δυο ώρες μπροστά από μια οθόνη.

Στην έρευνα συμμετείχαν 4500 άτομα, σε ηλικία 35 ετών και πάνω. Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι 29% των συμμετεχόντων περνούσε πάνω τέσσερεις ώρες από τον ελεύθερο χρόνο του μπροστά σε μια οθόνη, υπολογιστή η τηλεόραση, ενώ 54% περνούσε από δύο έως τέσσερεις ώρες.

Στο τέλος της έρευνας 215 από τους συμμετέχοντες είχαν πεθάνει από έμφραγμα η κάποια άλλη καρδιακή πάθηση, ενώ 325 είχαν πεθάνει από κάποια άλλη αιτία.

Η έρευνα έδειξε ότι το ποσοστό του κινδύνου δεν μειώθηκε στα άτομα που ασκούνταν τακτικά. Τα αποτελέσματα της έρευνας οδηγούν στο συμπέρασμα πως τα οφέλη της τακτικής άσκησης δεν αρκούν για να εξουδετερώσουν τις βλάβες που προκαλεί το “κόλλημα” μπροστά σε μια οθόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συμβουλή μας: Σταματήστε να διαβάσετε και πηγαίνετε για μια βόλτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *