Μπορεί η σκέψη να επηρεάσει το αδυνάτισμα;

Το να χάσετε βάρος στην ουσία είναι απλό: υγιεινή ισορροπημένη διατροφή και άσκηση. Στην θεωρία είναι πιο εύκολο από στην πραγματικότητα. Ένα από τα σοβαρά προβλήματα που συναντάνε οι άνθρωποι όταν θέλουν να κάνουν δίαιτα είναι η νοοτροπία του «Δεν μπορώ να το κάνω αυτό».

Ένα επιτυχημένο αδυνάτισμα χρειάζεται δέσμευση, αφοσίωση και πειθαρχεία. Θα πρέπει πραγματικά να θέλετε να χάσετε βάρος για να πετύχει η προσπάθεια σας. Εάν έχετε την σωστή νοοτροπία, τα να χάσετε τα περιττά κιλά είναι εφικτή κα μπορείτε να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Το να σκέφτεστε το γιατί είστε υπέρβαρος βοηθάει. Εκτός εάν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας που προκαλεί την αύξηση, τι είναι αυτό αυτό που σας κάνει να τρώτε περισσότερα; Το στρες; Η άνια; Η είναι απλά μια συνήθεια; Μόλις έχετε κατασταλάξει στο ποια είναι η αιτία μπορείτε να καταστρώσετε ένα σχέδιο δράσης.

Μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο να κρατάτε ένα ημερολόγιο των διατροφικών σας συνήθειων, τι τρώτε σε διάφορες στιγμές της ημέρας και την διάθεσή σας. Κατά πάσα πιθανότητα θα βρείτε ένα μοτίβο και αν κάτι ιδιαίτερο έχει συμβεί εκείνη την ημέρα και σας έκανα να τρώτε παραπάνω, μπορείτε να εντοπίσετε ακριβός τι ήταν και γιατί και να βάλετε τα δυνατά σας να το σταματήστε.

Εάν θέλετε να χάσετε κιλά πρέπει να βάζετε ρεαλιστικούς στόχους. Για παράδειγμα: αυτή την εβδομάδα θα προσπαθήσω να χάσω μισό κιλό. Ζυγιστείτε κάθε εβδομάδα και σημειώστε πόσα κιλά είστε. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να παρακολουθείτε πόσα κιλά χάνετε και θα σας ενθαρρύνει κάθε φορά που θα πλησιάζετε το στόχο σας.

Μην ψάχνετε για έμπνευση που τις διασημότητες, σταματήστε να επηρεάζεστε από τα περιοδικά που γράφουν για την δίαιτες αστραπή η τις αυστηρές δίαιτες διασημοτήτων της show biz. Οι δίαιτες αστραπή είναι προσωρινές γρήγορες λύσεις. Δεν μπορείτε να κάνετε τέτοιες δίαιτες χωρίς να υποστείτε τις σοβαρές συνέπιες τους στην υγεία σας και δεν θα κρατήσετε τα κιλά που χάσατε από μια δίαιτα αστραπή για πολύ καιρό μακριά σας.

Μην μπείτε στην λογική ότι εάν κάνετε λάθος θα πρέπει να τα παρατήσετε και να ξεκινήστε από την αρχή. Αφήστε στην άκρη τα λάθη και προχωρήστε όπως σκοπεύατε και πριν. Το να ακολουθήσετε μια δίαιτα δεν είναι εύκολο πράγμα και η ανθρώπινη φύση μας πάντα μας βάζει σε πειρασμό προπαντός όταν έχει να κάνε με το φαγητό. Το σημαντικότερο πράγμα είναι μην το κάνετε δύσκολο για εσάς και να περικυκλώνετε τον εαυτό σας με κακές τροφές.

Ψωνίστε και γεμίστε το ψυγείο με υγιεινές τροφές και υγιεινά σνακ. Εάν είναι δύσκολο να βρείτε το πρόχειρο φαγητό (junk food) τότε δεν θα μπορείτε να το καταναλώνετε και θα διευκολύνετε την δίαιτα και την προσπάθεια σας.

Αρχίστε να σκέφτεστε περισσότερα θετικά. Κάθε φορά που αντιμετωπίσετε μια δύσκολη μέρα και μπαίνετε στον πειρασμό να παραστρατήσετε, θυμίστε στον εαυτό σας πόσο πολύ έχετε προχωρήσει και τι έχετε πετύχει μέχρι τώρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *