Πράσινος Καφές

Πράσινος ΚαφέςΟ όρος πράσινος καφές έχει εισβάλει  δυναμικά σε οτιδήποτε έχει σχέση με το αδυνάτισμα. Τι είναι στην πραγματικότητα ο πράσινος καφές για τον οποίο γίνεται τόσο μεγάλος ντόρος.

Χρησιμοποιώντας την αυστηρή έννοια του όρου οι κόκκοι του καφέ δεν είναι πάρα οι πράσινοι σπόροι που βρίσκονται μέσα στο κόκκινο φρούτο του καφέ.

Το καβούρδισμα δίνει στους κόκκους του καφέ τον καφέ χρώμα και χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση. Με το καβούρδισμα η περιεκτικότητα σε καφεΐνη αυξάνετε, ενώ τα επίπεδα του χλωρογενικού οξύ μειώνονται.

Από την άλλη πλευρά για να παραχθεί το εκχύλισμα πράσινου καφέ, οι κόκκοι του πράσινου καφέ μουλιάζωνται σε νερό. Το μούλιασμα των σπόρων προκαλεί ζύμωση και διατηρεί το χλωρογενικό οξύ άθικτο. Ακολούθως το εκχύλισμα πράσινου καφέ περιέχει περισσότερο χλωρογενικό οξύ από το κανονικό καφέ.

Το χλωρογενικό οξύ είναι αντιοξειδωτικό και ευθύνεται για τα οφέλη που προσφέρει ο πράσινος καφές.

Τα οφέλη του πράσινου καφέ

Πράσινος Καφές ΑδυνάτισμαΤο εκχύλισμα πράσινου καφέ έχει χρησιμοποιηθεί για την φυσική θεραπεία του διαβήτη, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και του μεταβολικού συνδρόμου.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πολυφαινόλες που περιέχει το εκχύλισμα πράσινου καφέ αναστέλλει την οξείδωση και προστατεύει τα κύτταρα από τις βλάβες. Οι ερευνητές πιστεύουν πως οι πολυφαινόλες μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου από στεφανιαία νόσο.

Επί πλέον, οι μελέτες σε ζώα και προκαταρτικές δοκιμές σε ανθρώπου αποδεικνύουν ότι το εκχύλισμα από κόκκους πράσινου καφέ αναστέλλει τη συσσώρευση λίπους. Ο συνδυασμός της καφεϊνης και του χλωρογενικού οξύ που υπάρχουν στο εκχύλισμα πράσινου καφέ έχει δείξει μια τάση να μειώνει το σπλαχνικό λίπους και το σωματικό βάρος. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το εκχύλισμα πράσινου καφέ τροποποιεί την έκκριση ορμονών και την ανοχή στην γλυκόζη.

Παρενέργειες του πράσινου καφέ

Οι έρευνες πάνω στο πράσινο καφές είναι περιορισμένες, άλλα φαίνεται ότι ο πράσινος καφές είναι ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους.

Το εκχύλισμα πράσινου καφέ περιέχει καφεΐνη. Παρόλο που η περιεκτικότητα μπορεί να είναι πολύ μικρότερη σε σύγκριση με τον κανονικό καφέ μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες που σχετίζονται με την καφεΐνη. Μεταξύ αυτών είναι αϋπνία, νευρικότητα, ναυτία, ταχυπαλμίες, κλπ.

Δοσολογία του πράσινου καφέ

Οι έρευνες πάνω στο εκχύλισμα πράσινου καφέ είναι λίγες, συνεπώς δεν προσδιοριστεί μια τυποποιημένη δοσολογία.

Μερικοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση 93-185 mg εκχυλίσματος πράσινου καφέ καθημερινά μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση σε ασθενείς με ήπια υπέρταση.

Για το αδυνάτισμα τα στοιχεία δείχνουν ότι μια δοσολογία των 700 έως 1050mg εκχυλίσματος πράσινου καφέ με το λιγότερο 45% περιεκτικότητα σε χλωρογενικό οξύ είναι πιο αποτελεσματική.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *